سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گیلان نشاط
 

محل درج آگهی و تبلیغات
 

تصاویر متحرک از گل و دسته گلهای زیبا (2)

***نسیم معرفت***

 

 ** حضرت علی  (عَلَیهِ السَّلامُ ) فرمود :  فِی تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ عِلْمُ  جَوَاهِرِ الرِّجَالِ . [فِی تَقَلُّبِ الْأَحْوَالِ عُلِمَ جَوَاهِرُ الرِّجَالِ] .  در دگرگونى و فراز و نشیبِ روزگار جوهره و حقیقت و واقعیت درونی انسان ها پدیدار می شود .  (نهج البلاغه فیض الأسلام حکمت208 .)

** [«فِی تَقَلُّبِ الأَحوالِ»  ظَرفُُ مُستَقَرُُ خَبَرُُ مُقَدَّمُُ، وَ  «عِلْمُ»  مُبتَداءُُ مُؤَخَّرُُ، وَ هُوَ مَصدَرُُ مِن المَبنِىِّ لِلمَفعُولِ(اَلمَجهُولِ) مُضافُُ إِلَى النّائِبِ عَنِ الفاعِلِ.  أَی : یُعلَمُ جَواهِرُ الرِّجالِ فِی تَقَلُّبِ الأَحوالِ.]

جمله «فِی تَقَلُّبِ الأَحوالِ» ظرف مستقر و خبرمقدم است و «عِلْمُ  جَوَاهِرِ الرِّجَالِ» مبتدای مؤخر می باشد و کلمه «عِلْمُ» در این کلام ،  مصدری است که معنای مجهولی دارد و اضافه شده به «جَوَاهِرِ الرِّجَالِ» که در واقع نائب فاعل است . و معنای این حدیث طبق این بیان چنین می باشد : دانسته می شود جواهر و حقایق و واقعیات مردان (انسان ها) در دگرگونی واضاع و احوال روزگار .

 (شرح منهاج البراعة از مرحوم حضرت آیت الله العُظمی سیدابوالقاسم خویی)

 

 


**حضرت آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی


 





تصاویر متحرک از گل و دسته گلهای زیبا (2)


نتیجه تصویری برای سالروزازدواج علی وفاطمه س

***نسیم معرفت***

** پیوند آسمانی


ازدواج علی(عَلَیهِ السَّلامُ ) و فاطمه ( سَلامُ اللهِ عَلَیها) چگونه بوده است؟

** اول ماه ذِی‌الحِجَّه سالروز ازدواج فرخنده امام علی
(عَلَیهِ السَّلامُ ) و حضرت زهرا ( سَلامُ اللهِ عَلَیها) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است؛ نگاهی به داستان ازدواج آن دو عزیز حاوی درس‌هایی برای جوانان و خانواده‌های امروز است و از سال 1386 روز 25 ذِی‌الحِجَّه نیز به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است . علت انتخاب این روز به عنوان روز خانواده و تکریم بواسطه شأن نزول آیه   هَل آتَی   در «سوره اَلأِنسان» که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن است، عنوان شده است. سوره  «هَل آتَی» در روز 25 ذِی‌الحِجَّه در شأن اهل بیت پیامبر  (عَلَیهِِمُ السَّلامُ )  نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.


شهر مدینه از آرامش نسبی برخوردار بود و مهاجران و انصار می‌توانستند در پرتو این آرامش، به زندگی روزانه خود بپردازند. هر چند، گاهی پیامبر
(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)  آنان را به جنگ با دشمنان دین اسلام فرا می‌خواند، ولی آن نیز برای شان شیرین بود.
در این میان، علی
(عَلَیهِ السَّلامُ ) با کار در نخلستان‌های مدینه، به تنهایی روزگار می‌گذراند. با این همه، در اداره حکومت اسلامی، هیچ گاه از همکاری با پیامبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) دریغ نمی‌ورزید.
در خانواده پیامبر
(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)  نیز فاطمه زهرا ( سَلامُ اللهِ عَلَیها ) دختر گرامی نبی اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) به سن بلوغ رسیده و افزون بر رشد جسمانی، به رشد عقلی و روحی دست یافته بود. برتری‌های دختر محبوب و نور چشم پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) سبب شده بود اصحاب بزرگ پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) در صدد خواستگاری از او برآیند. با این حال، هرگاه بزرگی نزد پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) می‌آمد، ایشان می‌فرمود: إِنَّ أَمْرَهَا إِلَى رَبِّهَا إِنْ شَاءَ أَنْ یُزَوِّجَهَا زَوَّجَهَا یعنی  امر ازدواج فاطمه به دست خداست، اگر خدا بخواهد که او را شوهر دهد، خود چنین می‌کند.
گاهی نیز می‌فرمود: اِنِّی اَنتَظِرُ بِهَا القَضا  یعنی همانا من در امر ازدواج فاطمه، منتظر قضا و فرمان الهی هستم.[1]
روزی ابوبکر نزد پیامبر
(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) رسید، روبه‌روی آن حضرت نشست و گفت: ای رسول خدا! شما از ویژگی‌ها و پیشینه من در اسلام آگاهی و.... وی همین گونه ویژگی‌های خود را بر می‌شمرد تا این که پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) فرمود: چه می‌خواهی؟ ابوبکر گفت: فاطمه را به نکاح من در آور! پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) ساکت شد واز وی روبرگردانید.
ابوبکر با ناامیدی و ناراحتی از خانه پیامبر
(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) بیرون رفت. در راه به عُمَر برخورد و داستان خود را برای او بازگو کرد. عمر گفت: من نزد پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) می‌روم و همانی را که تو می‌خواستی، می‌طلبم. با این حال، پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) همانند پیش رفتار کرد و عُمَر نیز ناامید بازگشت.[2]
هم چنین عبدالرحمن بن عوف که یکی از سرمایه‌داران زمان خود بود، به خواستگاری فاطمه
( سَلامُ اللهِ عَلَیها ) رفت. وی، صد شتر با باری از پارچه‌های گران‌بهای مصری به همراه 10 هزار دینار طلا را به عنوان مهریه فاطمه زهرا ( سَلامُ اللهِ عَلَیها ) پیشنهاد کرد.[ 3] پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) از این سخن خشمگین شد و حتی سنگریزه به سویش پرتاب کرد. پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) فرمود: تو پنداشتی من بنده‌ی پول وثروتم!
هنگامی که همه خواستگاران فاطمه زهرا
( سَلامُ اللهِ عَلَیها ) پاسخ رد شنیدند، با خود گفتند که به یقین پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)، علی (عَلَیهِ السَّلامُ ) را برای دختر دُردانه‌اش برگزیده است. از این رو، بر آن شدند تا علی(علیه‌السلام) را به این کار، تشویق کنند.


علی (عَلَیهِ السَّلامُ ) و خواستگاری

..................        ..................    ادامه دارد .....................  ادامه دارد ......................


** چگونگی ازدواج علی«عَلیهِ السَّلامُ» و فاطمه«سَلامُ اللهِ عَلَیها»

سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی(کلیک شود)


** چگونگی ازدواج علی«عَلیهِ السَّلامُ» و فاطمه«سَلامُ اللهِ عَلَیها»

سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی(کلیک شود)

 

http://www.ahlebayt.porsemani.ir/content/%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D8%B9%D9%84%D9%8A%D8%B9-%D9%88-%D9%81%D8%A7%D8%B7%D9%85%D9%87%D8%B3%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F

***  اعراب گذاری متن های عربی و  اصلاح عبارتی و ...  در نوشته فوق توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی انجام گرفت

 




 

تصاویر متحرک از گل و دسته گلهای زیبا (2)

  ** امام جواد (عَلَیهِ السَّلامُ ) فرمود : لا یَضُرُّکَ سَخَطُ مَن رِضاهُ الجَورُ . (اگر به خدواند ایمان و توکل داشته باشی و در طلب رضا و خشنودی او باشی) ناخشنودى کسى که خشنودیش ستمگری است  ، به تو زیانی نمی رساند  . (بِحارالأنوار ج 75  ص380  ح 42   - میزان الحکمه جلد چهارم محمّد محمّدی ری شهری صفحه 489- اَلدُّرَّةُ الباهِرة ص39 .)

 ** حضرت جواد الأئمّه (عَلَیهِ السَّلامُ ) فرمود :  مَنِ انْقَادَ إِلَى الطُّمَأْنِینَةِ قَبْلَ الْخُبْرَةِ فَقَدْ عَرَضَ نَفْسَهُ لِلْهَلَکَةِ، وَ الْعَاقِبَةِ الْمُتْعِبَةِ.هر که پیش از آزمودن ، به کسى اطمینان کند ، خود را در معرض هلاکت و فرجامى رنج آور قرار داده است . (بحار الأنوار ، ج 78 ، ص 364 . نُزهَةُ الناظِر و تَنبیهُ الخاطِر، ص: 135.)  

** سُخْط :خشم ، غضب ، نارضایتی

**سَخَط : خشم ، غضب ، نارضایتی

** خُبْرَة « به ضمّ و کسر خا  هر دو صحیح است : آزمایش - آزمون - امتحان  .




تصاویر متحرک از گل و دسته گلهای زیبا (2)

نتیجه تصویری برای امام جواد ع

***نسیم معرفت***

اندرزهاى امام جواد علیه السلام

امام جواد علیه السلام : مؤمن به توفیق خدا و داشتن پند گویى درونى و خوى نصیحت پذیرى از کسى که او را نصیحت مى کند، نیاز دارد.

صفحه اختصاصی حدیث و آیات عنه علیه السلام : کَیفَ یَصنَعُ (یَضیعُ) مَنِ اللّه ُ کافِلُهُ ؟! و کَیفَ یَهرَبُ مَنِ اللّه ُ طالِبُهُ ؟! مَنِ انقَطَعَ إلى غَیرِ اللّه ِ وَکلَهُ اللّه ُ إلَیهِ و مَن عَمِلَ بِغَیرِ عِلمٍ (على غَیرِ عِلمٍ) ما أفسَدَ أکثَرُ مِمّا یُصلِحُهُ . القَصدُ إلَى اللّه ِ تعالى بِالقُلوبِ أبلَغُ مِن إتعابِ الجَوارِحِ بالأعمالِ. مَن أطاعَ هَواهُ أعطى عَدُوَّهُ مُناهُ. مَن هَجَرَ المُداراةَ قارَبَهُ المَکروهُ . مَن لَم یَعرِفِ المَوارِدَ أعیَتهُ المَصادِرُ . مَنِ انقادَ إلَى الطُّمأنینَةِ قَبلَ الخُبَرةِ فَقَد عَرَّضَ نَفسَهُ لِلهَلَکَةِ و لِلعاقِبَةِ المُتعِبَةِ . مَن عَتَبَ مِن غَیرِ ارتیابٍ اُعتِبَ مِن غَیرِ استِعتابٍ . راکِبُ الشَّهَواتِ لا یُستَقال لَهُ عَثرَةٌ . الثِّقَةُ باللّه ِ ثَمَنٌ لِکُلِّ غالٍ [و ]سُلَّمٌ إلى [کلِّ] .حدیث عالٍ . إیّاکَ و مُصاحَبَةَ الشِّرِّیرِ ؛ فإنّهُ کالسَّیفِ المَسلولِ یَحسُنُ مَنظَرُهُ و یَقبُحُ أثَرُهُ . اِتَّئدْ تُصِبْ أو تَکَدْ .حدیث إذا نَزَلَ القَضاءُ ضاقَ الفَضاءُ . کَفى بِالمَرءِ خِیانَةً أن یَکونَ أمِینا لِلخَوَنَةِ . (عِزُّ) المُؤمنِ غِناهُ عَنِ الخَلقِ . نِعمَةٌ لا تُشکَرُ کَسَیِّئةٍ لا تُغفَرُ . لا یَضُرُّکَ سُخطُ مَن رِضاهُ الجَورُ . مَن لَم یَرضَ مِن أخیهِ بِحُسنِ النِّیَّةِ لَم یَرْضَ بِالعَطیَّةِ .حدیث

امام جواد علیه السلام : چگونه درمانَد کسى که خداوند کفیل اوست؟! و چگونه بگریزد کسى که خداوند جوینده (در تعقیب) اوست؟! هر که به غیر خدا روى آورد، خداوند به همو وا گذاردش، و هر که ندانسته (بدون علم و آگاهى) دست به کارى زند، آنچه خراب مى کند بیشتر از آن چیزى است که درست مى کند. با دل ها آهنگ خداوند متعال کردن رساننده تر به مقصود است تا با به رنج افکندن جوارح به وسیله عمل. هر که از هوس خود فرمان برد، دشمن خود را به آرزویش برساند. هر که از مدارا کردن فاصله گیرد، ناخوشایندى به او نزدیک شود. هر که راه هاى ورود [به کارها] را نداند، راه هاى خروج او را به زحمت اندازد. هر که پیش از آزمودنْ تن به اعتماد سپارد، خویشتن را در معرض نابودى و فرجام رنج آور قرار دهد. هرکه بى جهت [از کسى ]گله و سرزنش کند، خود به خود هم [از او ]راضى شود. سوار بر مرکب شهوات چون به سر درآید [خدا ]بلندش نکند. اعتماد به خدا بهاى هر گران و ارزشمندى است [ و ]نردبانى براى بالا رفتن به سوى [ هر ]بلندى است.از همنشینى با شخص پلید و شرور بپرهیز؛ زیرا که چنین شخصى مانند شمشیر برکشیده از نیام است که خوش نما و بد زخم است. [در کارهایت] با تأنّى عمل کن تا به مقصود برسى یا بدان نزدیک شوى. هرگاه قضا[ى الهى ]فرود آید، فضا [بر انسان] تنگ شود. در خیانت کارى انسان همین بس که امینِ خیانتکاران باشد. عزّت مؤمن در بى نیازى او از خلق است. نعمتى که شکر آن گزارده نشود، مانند گناهى است که آمرزیده نشود. خشم کسى که ستم او را خشنود مى سازد به تو زیانى نرساند. کسى که حسن نیّت برادرش او را راضى نکند، داد و دهش او نیز وى را راضى نگرداند.

http://www.hadithlib.com/rolls/view/3000144/%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%B2%D9%87%D8%A7%D9%89-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%B9%D9%84%D9%8A%D9%87--%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85

 



تصاویر متحرک از گل و دسته گلهای زیبا (2)


نتیجه تصویری برای لبخند زیبای مومن

*خنده زیبای شهید مهدی محمد حسین یاغی لُبنانی معروف به کرّار از شهدای مُدافع حرم حضرت زینب«سَلامُ اللهِ عَلَیها»

***نسیم معرفت***

** تبسُّم به روی مؤمن حسنه است (امام باقر ع)+نسیم معرفت


 **  امام باقر  (عَلَیهِ السَّلامُ ) فرمود : تَبَسُّمُ اَلرَّجُلِ فِی وَجْهِ أَخِیهِ حَسَنَةٌ وَ صَرْفُ اَلْقَذَى عَنْهُ حَسَنَةٌ وَ مَا عُبِدَ اَللَّهُ بِشَیْ‏ءٍ أَحَبَّ إِلَى اَللَّهِ مِنْ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ . تبسُّم و لبخند مردى بر صورت برادر مؤمنش و بر طرف کردن گرفتارى و مشکل از او، کار نیکویى است و بعد فرمود محبوب ترین چیز نزد خداى متعال ادخال سرور در قلب مؤمن وارد است. (بحار الأنوار ج 74 ص288 . -الکافی ج2 ص188 حدیث 2 )


* اَلْقَذَى: « به فتح قاف» : خَس و خاشاک- خار وخاشاک - گرد وغُبار ( خَس : خار-خاشاک- ریزه کاه یا علف خشک-- آدم پست و فرومایه و ناکس)


* اَلْقِذَى : « به کسر قاف» : گرد وغبار- خس وخاشاک- خار وخاشاک


*** در خطبه سوم از نهج البلاغه فیض الأسلام  که معروف به خطبه شِقشِقِیّه  است  کلمه ( قَذََی به فتح قاف )  به معنای «خار و خاشاک »  آمده است : ... فَرَأَیْتُ أَنَّ الصَّبْرَ عَلَى هَاتَا أَحْجَى فَصَبَرْتُ وَ فِی الْعَیْنِ قَذًى وَ فِی الْحَلْقِ شَجًا أَرَى تُرَاثِی نَهْباً .دیدم صبر کردن خردمندیست، پس صبر کردم در حالتى که چشمانم را خاشاک و غبار و گلویم را استخوان گرفته بود (بسیار اندوهگین شدم، زیرا در خلافت ابى بکر و دیگران جز ضلالت و گمراهى چیزى نمى‏دیدم و چون تنها بوده یارى نداشتم نمى‏توانستم سخنى بگویم) میراث خود را تاراج رفته مى‏دیدم (منصب خلافت را غصب کردند و فساد آن در روى زمین تا قیام قائم آل محمّد علیهم السّلام باقى است).  نهج البلاغه فَیض الأسلام خطبه سوم «معروف به خُطبه شِقشِقِیّه » صفحه 46 .


**حضرت آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی



<      1   2   3   4   5   >>   >
.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 246
بازدید دیروز: 74
کل بازدیدها: 246280

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • خرید رپورتاژ آگهی دائمی | خرید رپرتاژ آگهی
  •