گیلان نشاط
 

محل درج آگهی و تبلیغات
 

 

  

 

نتیجه تصویری برای قرآن کریم

 

***نسیم معرفت***


 

حدیث عشق و ایمان است قرآن

صفا بخش دل و جان است قرآن

گلی   از   گلشن    فیض   الهی

نه تنها  گل ، گلستان است قرآن

 

حیات جوامع بشری به برنامه ها و تعالیم حیاتبخش ثَقَلَین یعنی قرآن و عترت  است و اگر حقِّ ثَقَلَین رعایت می شد زندگی بشر به سوی نورانیت و سعادت و صفا و آرامش و خیر و نیکی و فلاح و رشد و کمال و تعبُّد و توحید و ... متحوِّل می شد ولی نیت پلید و دست خیانت و قدرتِ ظالمانه حاکمانِ جَور و ستم در صدر اسلام و بعد از آن ، سببِ محرومیت جوامع بشری از فیوضات و انوار ثَقَلَین گشته و این حِرمان همچنان ادامه دارد تا روزی که حضرتِ حجّت ثانی عشر مهدی موعود (عَجَّلَ اللهُ تَعالَی فَرَجَهُ الشَّریفَ)  ظهور فرماید .  پیامبر گرامی اسلام  (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَمَ) پیوسته مردم را به قرآن و عترت سفارش می فرمود و حدیثِ إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ در منابع معتبر اهل سنت و شیعه ذکر شده است و متاسفانه امت پیامبر  (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَمَ)   به این حدیث عمل نکردند و هر خسارتی که به جهان اسلام و بشریت وارد شد و می شود به جهت پشت کردن و بی توجهی به این سفارش پیغمبر  (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَمَ)   است .  رنج و آلام و ظلم و فساد و بیدادگری و حق کُشی  و جنایت و قتل وخونریزی و غارت که در جهانِ امروز می گذرد حاصل دوری از فرامین انبیاء  (عَلَیهِِمُ السَّلامُ)   و جدایی از قرآن و عترت است  . درمان و اصلاحِ بشریت دراین نسخه جاویدِ الهی و آسمانی است .   قرآنِ کریم ، فیضِ نقد و آماده از جانبِ پروردگارِ عالَم است و عَلَی الدَّوام و پیوسته باید در محضر قرآن کریم بود و با آن اُنس و اتصال داشت و از زُلالِ آیات حیاتبخش و صفابخشش بهره مند شد . محرومیت از این فیضِ بیکران موجب خسران و زیان در دنیا و آخرت است . امید است که شکرگزار این هدیه الهی و آسمانی و امانتِ حضرت نَبَوی (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَمَ) باشیم و در همه ایام جان و دل خود را به آیات نورانیش صفا و جلاء ببخشیم . در روایتی از امام صادق  (عَلَیهِ السَّلامُ)  آمده است که فرمود :  مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الکِرامِ البَرَرَةِ ، وَ کانَ القُرآنُ حَجیزا عَنهُ یَومَ القیامَةِ .  هر جوان مؤمنى که در جوانى قرآن تلاوت کند، قرآن با گوشت و خونش مى آمیزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نیک قرار مى دهد و قرآن نگهبان او در روز قیامت، خواهد بود. (کافى- ج 2، ص 603 -  اصول کافی، ج 4، ص 405، «کتاب فضل القرآن»، «باب فضل حامل القرآن»، حدیث 4 و 8)

 

 

سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

بیستم تیر 1396 ه.ش

شانزدهم شوّال المکرّم 1438 ه.ق

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی



نوشته شده در تاریخ سه شنبه 96/4/6 توسط امین

نتیجه تصویری برای امامت و ولایت

***نسیم معرفت***


** فرق امامت و ولایت چیست؟

کلمه امام به معنای پیشوا است. کلمه پیشوا درست ترجمه کلمه امام در عربی است. خود کلمه امام یا پیشوا مفهوم مقدسی ندارد. پیشوا یعنی کسی که پیشرو است و عده ای تابع و پیرو او هستند، اعم از آنکه عادل و درست رو باشد و یا باطل و گمراه.[1]
قرآن هم کلمه امام را در هر دو مورد به کار برده است. در یک جا می فرماید:
"
وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا"[2] "ما آنها را پیشوایان هادی به امر خودمان قرار دادیم".
و در جای دیگر می فرماید:
"
وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یَدْعُونَ إِلَی النَّارِ"[3] "پیشوایانی که مردم را به سوی آتش می خوانند".


معنای اصطلاحی امام:


معنای اصطلاحی امام نزد علمای شیعه و سُنّی متفاوت است. بررسی ریشه ای این معنا و تفاوت آن را بعد از بررسی معنای ولایت خواهیم گفت. اما در اینجا معنای اصطلاحی امام را اجمالاً از دیدگاه اکثر علمای شیعه اشاره می کنیم:
"امامت یعنی پیشوایی و زمامداری کلی در تمام امور دینی و دنیوی".[4]
این پیشوایی در تمام امور، دارای شؤونی است که در بررسی معنای ولایت ذکر می شود . طبق عقیده شیعه دارا بودن این شؤون با عصمت همراه است و امام کسی است که از خصیصه عصمت برخوردار است.


معنای ولایت:


ولا، وَلایت، وِلایت از ماده "ولی"  (واو ، یاء ، لام )  اشتقاق یافته است. معنای اصلی این کلمه همچنانکه راغب در "مُفرداتُ القُرآن"[5] گفته است، قرار گرفتن چیزی در کنار چیز دیگر است به نحوی که فاصله ای در کار نباشد به همین مناسبت طبعاً این کلمه در مورد قرب و نزدیکی به کار رفته است، اعم از قرب مکانی و قرب معنوی، و باز به همین مناسبت در مورد دوستی، یاری، تَصدّی امر، تسلط و معانی دیگر از این قبیل استعمال شده است چون در همه اینها نوعی مباشرت و اتصال وجود دارد.[6] راغب راجع به کلمه وِلایت می گوید:
ولایت (به کسر واو) به معنی نصرت است و اما ولایت (به فتح واو) به معنی تَصدّی و صاحب اختیاری یک کار است و گفته شده است که معنی هر دو یکی است و حقیقت آن همان تَصدّی و صاحب اختیاری است.[7]


معنای اصطلاحی ولایت:


از نظر اسلام دو نوع ولاء وجود دارد: ولاء منفی و ولاء مثبت. یعنی مسلمانان از یک طرف مأمورند که نوعی ولاء را ترک کنند که از آن به ولاء منفی تعبیر می کنیم و نوع دیگر از ولاء را داشته باشند که آن را ولاء مثبت می نامیم. ولاء اثباتی نیز بر دو قسم است: ولاء عام و ولاء خاص. و ولاء خاص نیز اقسامی دارد همانند: ولاء زعامت دینی، ولاء زعامت اجتماعی، ولاء تصرف یا ولایت تکوینی.[8]


ولایت منفی:


همان طور که گفته شد «
ولایتِ منفی» به معنی ترک کردن نوعی ولاء و دوستی است. مسلمانان علاوه بر اینکه باید با یکدیگر رابطه دوستی و محبت داشته باشند و به اصطلاح دارای ولایت مثبت باشند، در مقابلِ دشمنان و کفار باید به گونه ای دیگر رفتار کنند یعنی آن دوستی و محبتی را که مابین خود دارند نسبت به کفار نداشته باشند و البته این به معنای آن نیست که نسبت به کفار بغض و کینه داشته باشند.
در مورد ولایت منفی قرآن می فرماید:
"
یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَ عَدُوَّکُمْ أَوْلِیاءَ تُلْقُونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ قَدْ کَفَرُوا بِما جاءَکُمْ مِنَ الْحَقِّ"[9] "ای کسانی که ایمان آوردید، دشمن من و دشمنان خودتان را وَلیّ نگیرید که دوستی بر آنان افکنید و حال اینکه به حقی که شما را آمده است کافر شده اند".
و این دشمنی به آن جهت است که:
"
إِنْ یَثْقَفُوکُمْ یَکُونُوا لَکُمْ أَعْداءً وَ یَبْسُطُوا إِلَیْکُمْ أَیْدِیَهُمْ وَ أَلْسِنَتَهُمْ بِالسُّوءِ وَ وَدُّوا لَوْ تَکْفُرُونَ"[10] "اگر به شما دست یابند دشمنتان هستند و دست و زبانشان را به بدی به سوی شما می گشایند و دوست دارند کافر شوید".


قرآن سِرِّ لزوم اجتناب و احتیاط از بیگانه را این می داند که آنها دوست دارند دیگران نیز به کیش آنها درآیند. و البته همین کفار اگر دشمنی نورزند اگر چه نباید به عنوان دوست و سرپرست مسلمانان باشند اما رابطه محبت با آنها نفی نشده است.
"
لا یَنْهاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذینَ لَمْ یُقاتِلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَ لَمْ یُخْرِجُوکُمْ مِنْ دِیارِکُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطینَ"[11] "خدا باز نمی دارد شما را از کسانی که با شما در دین مقاتله و جنگ نکردند و شما را از خانه هاتان بیرون نرانده اند که نیکی کنید نسبت به آنان و دادگری کنید همانا خدا دادگران را دوست دارد".
در مورد ولایت اثباتی عام نیز که همان رابطه دوستی بین مسلمانان است در قرآن آمده است:
"
وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ یُطیعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزیزٌ حَکیمٌ"[12]  . مردان و زنان مؤمن  بعضی وَلیّ بعضی دیگرند به معروف امر می کنند و از منکر باز می دارند.نماز را برپا می دارند و زکات را می پردازند و خدا و رسولش را اطاعت می کنند بزودی خدا آنان را مورد رحمت خویش قرار می دهد خداوند توانا و حکیم است .


ولایتِ خاص :


ولایتِ خاص یعنی ولایتی که اشخاص خاصی آن را دارا هستند و مربوط به رابطه عموم مسلمانان نیست. این ولایت را نیز در سه قسم بیان می کنیم:
ولاء پیشوایی، مقام مرجعیت دینی، یعنی مقامی که دیگران باید از وَلیّ پیروی کنند و او را الگوی اعمال و رفتار دینی خویش قرار دهند و دستورات دینی را از او بیاموزند، به عبارت دیگر مقام زعامت دینی.
ولاء زعامت، یعنی حق رهبری اجتماعی و سیاسی .  اجتماع نیازمند رهبر است و آن کسی که باید زمام امور اجتماعی را بدست گیرد و شؤون اجتماعی مردم را اداره کند، وَلیِّ امرِ مسلمین است.
ولاء تصرف، یا ولاء معنوی، بالاترین مراحل ولایت است این ولایت نوعی اقتدار و تسلط فوق العاده تکوینی است. مقصود از ولایت تکوینی این است که انسان در اثر پیمودن صراط عبودیت به مقام قُرب الهی نائل گردد و اثر وصول به مقام قرب - البته در مراحل عالی آن - این است که معنویت انسانی که خود حقیقت و واقعیتی است ،  در وی متمرکز می شود و با داشتن آن معنویت   قافله سالار معنویات   مسلط بر ضمائر و شاهد بر اعمال و حجت زمان می شود. زمین هیچگاه از وَلیّی که حامل چنین معنویتی باشد و به عبارت دیگر از انسان کامل خالی نیست.


رابطه امامت و ولایت:


گفتیم که امامت دارای شؤونی است، سه قسم ولایت خاص که گفتیم، شؤون امامت را تشکیل می دهند، یعنی امام کسی است که هم زعامت دینی و هم زعامت و رهبری اجتماعی را به عهده دارد و دارای ولایت تکوینی نیز هست. این اعتقاد، اعتقاد اکثریت شیعه در مورد امامت است. اما غیر شیعه بعضی از این شؤون را برای امام نمی پذیرند. اهل سنت تنها زمامداری و سرپرستی جامعه را از شؤون امام می داند و شأن دیگری را برای امام معتبر نمی دانند.
نتیجه آنکه ولایت و امامت تفاوت واقعی ندارد  و به اصطلاح تفاوت آنها اعتقادی است، امام همان وَلیّ است و تفاوت آن تنها در این است که ولایت شأن امامت است.


منابعی دیگر برای مطالعه بیشتر:
1- امام شناسی، علامه سیدمحمدحسین تهرانی.
2- امامت و رهبری، محمدحسین مختاری مازندرانی.
3- ولایت و امامت، هادی نجفی.


[1] . مرتضی مطهری، امامت و رهبری، ص 46، انتشارات صدرا.
[2] . انبیاء / 73.
[3] . قصص / 41.
[4] . ابراهیم امینی، بررسی مسائل کلی امامت، ص 27، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی.
[5] . مفردات القرآن، راغب اصفهانی، مادی ولی.
[6] . مرتضی مطهری، ولاءها و ولایت ها، ص 13-15، انتشارات صدرا.
[7] . مفردات القرآن، راغب اصفهانی، ماده ولی.
[8] . مرتضی مطهری، ولاءها و ولایت ها، ص 16، انتشارات صدرا.
[9] . الممتحنه / 1 و 2.
[10] . الممتحنه / 1 و 2.
[11] . الممتحنه / 8.
[12] . توبه / 71.

http://tarikhe-eslam.blogsky.com/1390/01/22/post-25/

********************************


**  فرق امامت و ولایت چیست؟ +نسیم معرفت

** فرق امامت و ولایت چیست؟ - تاریخ اسلام

** امامت»، «ولایت»+ بحثی پیرامون مفهومِ امامت و ولایت و ولایت فقیه

** امامت و خلافت ؛ انتصاب یا انتخاب+مؤسّسه تحقیقاتی حضرت ولیّعصر عج+استادحسینی قزوینی

**  ولایت فقیه ؛انتخابی یا انتصابی؟+انجمن راسخون



 

***نسیم معرفت***

به نام خدا

** قِصّه بخشِ سَراباغِ آبدانانِ ایلام+حدود سی شهید سَراباغ+نسیم معرفت

( شعر مربوط به سال 1379 است .  در رمضان المبارک سال 1379 هجری شمسی جهت تبلیغ از شهر قم به استان ایلام  اعزام شدیم و عده ای از مبلِّغین از جمله بنده از آنجا به دَره شهر و بعد به آبدانان  گسیل شدیم و سپس توفیق رفیق شد که جهت تبلیغ در ماه رمضان  به بخش سراباغ بروم .... مردمان سراباغ به زبان محلی لُری و لَکی و کُردی صحبت می کنند. سراباغ که اکنون به صورت یک شهر است  در 15 یا 20  کیلومتری شرقِ آبدانان در جنوب استان ایلام قرار دارد.شهر سراب باغ (سَراباغ) در آذر ماه 1359توسط دو میگ عراقی مورد حمله قرار گرفت که به شهادت و مجروح شدن 15 نفر از اهالی این روستا و ویرانی 32 خانه مسکونی منجر شد. یکی از مُعتمدین محل به بنده گفته بودند که سراباغ  در دوران جنگ تحمیلی«هشت سال دفاع مقدس» سی شهید داده است . راه ایلام به آبدانان (مخصوصا از دَره شهر به آبدانان) در آن زمان یعنی در سال 1379 بسیار صعب العبور و دارای پیچ ها و درّه های هولناک و خطرناک بود...  شهرستان 70 هزار نفری آبدانان در 170 کیلومتری جنوب ایلام در دوران هشت ساله دفاع مقدس 310 شهید گلگون کفن تقدیم انقلاب اسلامی ایران کرده است.   )

 

بیا تا قِصّه گویم قِصّه ای داغ

ز آبدانان و هم بخشِ سَراباغ

پَسِ کوهِ کبیرکوه هست شهری

که   آبدانان   خوانندش   آری

طوائف اندرین شهر و نواحی

کنار هم دارند  یک   صفایی

نهاد پاکشان هست مهربانی

چه  خوبند  مردمان  آبدانی

برون واندرونشان صاف ویکرنگ

بدورند  از نفاق  و کار  نیرنگ

به رهبر عشق بی اندازه دارند

به راه دین و قرآن جان نثارند

چو از مرکز بسی افتاده اند دور

میان کوه ها گشته اند محصور

لذا از هرجهت محروم  ماندند

شکایت ها به مسؤلین نمودند

کسی تاحال نداده دردشان گوش

نهاده بعضی ها بر درد سرپوش

و اما بشنو از بخشِ سَراباغ

حکایت های شیرین دارد و داغ

سراباغ  یک زمانی  باغ  بوده

در آن کَبک و کلاغ  و زاغ بوده

بسی سرسبز بوده یک زمانی

کنارش خوش بودند مردمانی

چو مردم اندر آن بسیار گشتند

ز باغ باصفاشان دست شُستند

درختان   را بریدند   دانه   دانه

که تا سَر هم کنند  یک آشیانه

به پانصد خانوار چونکه رسیدند

سَراباغ را به نامِ «بَخش» کردند

کنارش  رودخانه  جاریات است

به سوی دجله یا رودفرات است

بسی مردم دراین بخش بی نوایند

بسی مظلوم  و با شرم و  حیایند

حدود سی شهید  تقدیم کردند

برای جنگ بسی خدمت نمودند

جوانانِ  سَراباغ     اهل کارند

ولی کاری مناسب هم ندارند

همی خواهند زمسؤلین به اصرار

جوانان   را   گمارند   بر سر کار

سَراباغی  همه میهمان نوازند

بسی اهل کَرَم  هم دست بازند

سعادت  آنچه  از اوصاف  گفتی

برای   مردمان     صاف   گفتی


20  /  9  /  1379  ه.ش

 

* سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

 

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی


****************************************************

 



 

 

 

 

 

 

** برگزاری یادواره شهدای بخش سرابباغ شهرستان آبدانان (استان ایلام) +کلیک


به گزارش روابط عمومی فرمانداری آبدانان ؛ با سخنرانی سلیمانی مدیر کل انتظامی و امنیتی  یادواره 27شهید  والامقام بخش سرابباغ در شهرستان آبدانان پیش از ظهر امروز شنبه 22 اسفند 94 برگزار شد .........


http://abdanan.portal-il.ir/index.aspx?fkeyid=&siteid=12&pageid=2118&newsview=21293

**  زندگینامه مُفَصَّل+کلیکگل تقدیم شما




نتیجه تصویری برای زیباترین گلها در گلدان ها

***نسیم معرفت***


**  اهمیت رِفق و مدارادرزندگی فردی و اجتماعی و خانوادگی+نسیم معرفت


آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است

با    دوستان   مُروّت با   دشمنان      مدارا

از حافظ شیرازی

تذکر : البته منظور حافظ  مدارا با دشمنان قسم خورده دین و قرآن و ...  نیست ....


** قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :  کَم مِن صَعبِِ یَسهُلُ بِالرِّفقِ


علی
 ( عَلَیهِ السَّلامُ )  فرمود : بسا سختی که به سبب مدارا و نرمی آسان می گردد.


شرح غُرَرُالحِکَم، ج 4، ص 551. 
-غُرَرُالحِکَم عَبدُالواحِد آمُدی، ص 244.


**  قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :عَلَیکَ بِالرِّفقِ فَإِنَّهُ مِفتَاحُ الصَّوابِ وَ سَجِیَّةُ أولِی الألبَابِ. [**] .

علی  ( عَلَیهِ السَّلامُ )   فرمود :  بر تو باد به ملایمت، زیرا که آن کلید و گشایش راه درست و از سجایا و ویژگی های خردمندان است.


غُرَرُالحِکَم، ج 2، ص 20.


**  قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :  رَأسُ السِّیاسَةِ الرِّفقُ. [**] .


امام علی
 ( عَلَیهِ السَّلامُ )  فرمود :  اساسِ سیاست و مدیریت  ، مدارا و ملایمت است.


غُرَرُالحِکَم، ج 1، ص 372.


**  قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :   اَلرِّفْقُ یُیَسِّرُ الصِّعَابَ وَیُسَهِّلُ شَدِیدَ الْأَسْبَابِ.[**] .

علی   ( عَلَیهِ السَّلامُ )  فرمود : مدارا و ملایمت دشواریها را آسان می سازد و سبب ها و عواملِ سخت و دشوار را سهل و آسان  می نماید.


شرح غُرَرُالحِکَم، ج 2، ص 45.


** قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :   اِرفَق بِالخاصَّةِ وَ العامَّةِ فَأِنَّ الرِفقَ یُمْنٌ. [**] .

امام علی ( عَلَیهِ السَّلامُ )  فرمود :با خواص و عوامِ مردم به مُدارا رفتار کن که مدارا کردن و ملایمت  سبب یُمن و برکت است.


الغارات، ص 127.


**  قال عَلِیُُ  ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :  مَا استُجلِبَتِ المَحَبَّةُ بِمِثلِ السَّخاءِ ، وَالرِّفقِ  و حُسنِ الخُلُقِ .

امام علی  ( عَلَیهِ السَّلامُ )  فرمود  : چیزی به اندازه سخاوت، مدارا و خوش اخلاقی محبّت به وجود نمی آورد.

 غُرَرُالحِکَم عَبدُالواحِد آمُدی، ص 244.


** قال الجَوادُ 
 ( عَلَیهِ السَّلامُ ) :  مَن هَجَرَ المُداراةَ قارَبَهُ المَکرُوهَ  .

امام جواد  ( عَلَیهِ السَّلامُ )  کسی که مدارا را کنار بگذارد، ناخوشی ها به او نزدیک می شود.


مُسنَد اَلأِمام الجَواد، ص 243.



** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی


*****************************************

** رفق و مدارا ... تبیان فرهنگی

 

** رفق و مدارا در زندگی زناشویی – تبیان فرهنگی - تبیان

 



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 20
بازدید دیروز: 29
کل بازدیدها: 250450

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • خرید رپورتاژ آگهی دائمی | خرید رپرتاژ آگهی
  •