به نام خدا
پاسخ به یک سخن ناصواب جناب حجت الاسلام زایری عزیز
سخنان جناب حجت الاسلام محمد رضا زایری (در میزگرد شبکه 3 سیما با حجت الاسلام سالک در برنامه دیروز-... -فردا) اگر چه بیانگر برخی حقایق و واقعیات تلخ در کشور است ولی ایراد هایی هم به جناب ایشان وارد است ......
ایشان باتوجه به نکاتی که مطرح کردند گفتند که کار فرهنگی اثری ندارد و همه ما سرِ کاریم ؟!!
پاسخ بنده به ایشان این است که در هیچ شرایطی کار فرهنگی و تبلیغی و امر به معروف و نهی از منکر و .... تعطیل نمی شود و وظیفه و رسالت تبلیغی و فرهنگی ما در عرصه های مختلف هیچگاه سرِکاری نبوده و نخواهد بود . هیچگاه و در هیچ شرایطی همه مردم یک منطقه و کشور بالفعل فاسد و فاجر و کافر نمی شوند. قاعده کلی این است که انسان ها به تدریج فاسد و طالِح و یا خوب و صالِح می شوند . در میان هر قوم و ملتی انسان هایی هستند که خواهان حقیقت و هدایت و ... می باشند اگرچه اکثری شان طالِح و ناصالِح و... باشند. سیره و عمل انبیاء و معصومین (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) برخلاف گفته های آقای زایری می باشد. انبیایی چون حضرت موسی ع و ابراهیم (عَلَیهِِ السَّلامُ ) و پیامبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) و امامان معصوم (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) با اینکه از نظر عِدّه و عُدّه و نیرو و امکانات مادی در قِلّت و اقلیت بودند اما هیچگاه مایوس نشدند و در سنگر هدایت و تبلیغ دین لحظه ای کوتاهی نکردند. امام حسین (عَلَیهِِ السَّلامُ ) در روز عاشورا خودش و اصحابش برای لشکر کفر در قالب نثر و نظم سخن گفتند و حضرت زینب (سَلامُ اللهِ عَلَیها) و امام زین العابدین (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) در برابر ابن زیاد و یزید و برای مردم در کوفه و شام خطبه و سخنرانی فرمودند. آنها هرگز نگفتند که چون در جامعه فساد و رشوه و ... هست و حاکم زمان هم که کمکی نمی کند پس کار فرهنگی و دینی چه فایده ای دارد ؟!! جناب آقای زایری کم لطفی کردند . کارفرهنگی و تبلیغی مُبلِّغین چه به عنوان رسالت و چه به عنوان (مَعْذِرَةً اِلَی رَبِّهِم و یا مَعْذِرَةً اِلَی رَبِّنا «اشاره به آیه 164 سوره اعراف ») (1) هرگز و هیچگاه سرِکاری نخواهد بود.
یکی از اشتباهات آقای زایری این است که خیال کرده که کارفرهنگی حتما باید امروز و فردا نتیجه بدهد و توجه نفرمود که کار فرهنگی گاهی زود نتیجه می دهد و آثار و برکات آن زودتر مشاهده می شود و گاهی هم دیربازدِه است و برکات آن نصیب نسل ها واعصار دیگر می باشد . اساسا کار فرهنگی زمان بر است و معمولا با موانع مختلف همراه است و مهم آن است که ما با الگو گیری از اهلبیت (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) و.... در هر شرایطی آماده برای کارهای فرهنگی و تبلیغی باشیم و با توکل بر خدا وند مصمّم تر و استوارتر به وظایف خویش عمل کنیم.
در کشور ما با وجود حاکمیت ولایت فقیه و وجود علماء و مراجع و طلاب و فضلاء و ... زمینه های مختلف جهت انجام کارهای فرهنگی وجود دارد و سخن از یاس و نومیدی در این عرصه جا ندارد و شایسته نیست که امثال آقای زایری عزیز از نومیدی و یاس سخن بگویند. بحمدالله ملت ما ملت فهیم و عاشق اهلبیت (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) هستند و زمینه های بسیار خوبی برای کارهای فرهنگی برای مردم و جوانان این آب و خاک وجود دارد هرچند که عوامل استکباری با امکانات گسترده خود در پی فساد و تباهی جوانان ما بودند وهستند و خواهند بود و هرچند که عده ای در داخل کشور سرسفره نظام و انقلاب نشسته اند و در عرصه فرهنگی کارشکنی و اخلال و ...می کنند و به وظایف خود عمل نمی کنند . پس کمر بندها را محکم ببندیم و استوارتر از دیروز با درایت و عقل و حکمت و ایمان و توکل به خداوند به کارهای فرهنگی در عرصه های مختلف بپردازیم و انشاءالله آثار و برکات فراوانی هم در پی خواهد داشت و دراین راه هیچگاه نباید نومید شد. وَ عَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُتَوَکِّلُونَ. (2) سوره ابراهیم آیه 12 .
اول آذر1395
سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
(1) **وَ إِذْ قالَتْ أُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْماً اللَّهُ مُهْلِکُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذاباً شَدیداً قالُوا مَعْذِرَةً إِلی رَبِّکُمْ وَ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ
و ( به یاد آر ) هنگامی را که گروهی از آنها ( به گروه دیگر ) گفتند: «چرا جمعی ( گنهکار ) را اندرز می دهید که سرانجام خداوند آنها را هلاک خواهد کرد ، یا به عذاب شدیدی گرفتار خواهد ساخت؟! ( آنها را به حال خود واگذارید تا نابود شوند! ) » گفتند: « ( این اندرزها ، ) برای اعتذار ( و رفع مسئولیت ) در پیشگاه پروردگار شماست بعلاوه شاید آنها ( بپذیرند ، و از گناه باز ایستند ، و ) تقوا پیشه کنند!»
سوره اعراف آیه 164 .
(2) ** وَ ما لَنا أَلاَّ نَتَوَکَّلَ عَلَی اللَّهِ وَ قَدْ هَدانا سُبُلَنا وَ لَنَصْبِرَنَّ عَلی ما آذَیْتُمُونا وَ عَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُتَوَکِّلُونَ
و چرا بر خدا توکّل نکنیم ، با اینکه ما را به راه های ( سعادت ) رهبری کرده است؟! و ما بطور مسلّم در برابر آزارهای شما صبر خواهیم کرد ( و دست از رسالت خویش بر نمی داریم ) ! و توکّل کنندگان ، باید فقط بر خدا توکّل کنند!»
سوره ابراهیم آیه 12 .
**حضرت آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی